Supa crema de ardei, rosii si morcovi (supa rosie)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ardei grasi rosii,
  • 1-2 rosii,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 1 cartof,
  • 1 pastarnac,
  • 50 g telina,
  • 2-3 linguri ketchup,
  • unt cat o nuca,
  • 150 ml lapte,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 1 lngurita zahar,
  • 2 peperoni proaspeti sau in otet,
  • cateva frunzulite de spanac si patrunjel pentru decor,
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Curatati morcovii, cartoful, ceapa, telina si pastarnacul, spalati-le si taiati-le bucati mari. Spalati ardeii si rosiile si curatati-le de cotoare si ardeii de seminte, apoi taiati-le bucati mari. Puneti la fiert in 2,5 litri de apa rece cu putina sare toate legumele.

Lasati sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute, adaugati zaharul, uleiul de masline, ketchup-ul, dregeti gustul de sare, piper, paprika. Luati supa de pe foc, adaugati untul si laptele, apoi mixati.

Puneti supa in farfurii si decorati cu fasii de peperoni, frunze verzi de patrunjel sau spanac. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise