SUPA-CREMA DE CEAPA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe,
  • 30 g. unt,
  • 2 lingurite de faina,
  • 1 l. supa de pui,
  • sare,
  • piper,
  • 8 felii de bagheta alba,
  • 20 ml. cognac,
  • 75 g. branza Gruyere;

Mod de preparare

1. Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.

2. Se pune untul intr-o oala, se adauga feliile de ceapa si se lasa la calit pana ce ceapa va deveni aurie. Se adauga faina si se amesteca putin, apoi se stinge cu supa de pui. Se sareaza, pipereaza si se lasa la fiert pentru 20 de minute, sub capac.

3. Se preincalzeste cuptorul la 250*C.

4. Se prajeste painea, se taie cubulete, pe care le prajim putin intr-o tigaie cu ulei, se pune in farfurii termorezistente. Supa fiarta se toarna in farfurii peste paine, se adauga putin cognac si se presara branza Gruyere in fiecare farfurie de supa. Se pun apoi farfuriile de supa la cuptor si se lasa la copt timp de 5 minute, pana ce branza va deveni aurie. Se scot farfuriile si supa se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise