SUPA-CREMA DE CEAPA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe,
  • 30 g. unt,
  • 2 lingurite de faina,
  • 1 l. supa de pui,
  • sare,
  • piper,
  • 8 felii de bagheta alba,
  • 20 ml. cognac,
  • 75 g. branza Gruyere;

Mod de preparare

1. Ceapa se curata de coaja si se taie marunt.

2. Se pune untul intr-o oala, se adauga feliile de ceapa si se lasa la calit pana ce ceapa va deveni aurie. Se adauga faina si se amesteca putin, apoi se stinge cu supa de pui. Se sareaza, pipereaza si se lasa la fiert pentru 20 de minute, sub capac.

3. Se preincalzeste cuptorul la 250*C.

4. Se prajeste painea, se taie cubulete, pe care le prajim putin intr-o tigaie cu ulei, se pune in farfurii termorezistente. Supa fiarta se toarna in farfurii peste paine, se adauga putin cognac si se presara branza Gruyere in fiecare farfurie de supa. Se pun apoi farfuriile de supa la cuptor si se lasa la copt timp de 5 minute, pana ce branza va deveni aurie. Se scot farfuriile si supa se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise