Supa crema de dovlecei cu broccoli

Timp pregatire
40 minute

Ingrediente

  • 400 g dovlecei
  • 350 g broccoli
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1,2 l supa de legume
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf lingurita usturoi granulat

Mod de preparare

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt.

Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati cuburi. Perpelim pe foc in jur de 1 minut, apoi ii punem in supa de legume impreuna cu buchetele de broccoli pe care le-am spalat foarte bine sub jet de apa.

Fierbem dovlecelul 5 minute, apoi adaugam broccoli si le fierbem impreuna in jur de 15 minute. Luam legumele si le pasam cu un mixer vertical impreuna cu 800 ml supa. Putem pastra cateva buchetele foarte mici pentru a decora bolul de supa. Luam un polonic din supa ramasa si dam intr-un clocot cu usturoiul granulat. Turnam peste crema de dovlecei si broccoli. Adaugam smantana si daca mai este nevoie zeama in care au fiert legumele, in functie de cat de consistenta pe care o dorim pentru supa.

O servim imediat, insotita de crutoane de paine.

Atat de simplu de facut, incat nu putem refuza o supa sanatoasa!

Sa aveti pofta!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Divainbinbucatarie.ro.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise