Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii mai groase; daca folosim cartofi mai mari, taiem feliile in jumatati sau sferturi. Curatam si taiem cubulete ardeii, telina si morcovii. Curatam si tocam marunt ceapa si o calim in ulei bine incins, adaugam usturoiul taiat feliute, dupa un minut punem ardeii si, la urma, jumatate din cantitatea de cartofi. Cand acestia devin sticlosi, turnam 3 l de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit, timp de 20 min. Trecem apoi supa prin sita, pasand legumele. Cartofii ramasi ii prajim in unt intr-o tigaie cu capac, pana devin aurii si apoi presaram deasupra susanul. Adaugam la supa smantana, cartofii prajiti si patrunjelul tocat si potrivim de sare si piper.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise