Supa-crema de legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 800 g cartofi
  • • 4 ardei grasi
  • • 2 morcovi
  • • o felie de telina
  • • 2 cepe
  • • 3 catei de usturoi
  • • 3 linguri de unt sau margarina
  • • 400 g smantana dulce
  • • patrunjel tocat
  • • susan
  • • sare si piper

Mod de preparare

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii taiem felii mai groase; daca folosim cartofi mai mari, taiem feliile in jumatati sau sferturi. Curatam si taiem cubulete ardeii, telina si morcovii. Curatam si tocam marunt ceapa si o calim in ulei bine incins, adaugam usturoiul taiat feliute, dupa un minut punem ardeii si, la urma, jumatate din cantitatea de cartofi. Cand acestia devin sticlosi, turnam 3 l de apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc potrivit, timp de 20 min. Trecem apoi supa prin sita, pasand legumele. Cartofii ramasi ii prajim in unt intr-o tigaie cu capac, pana devin aurii si apoi presaram deasupra susanul. Adaugam la supa smantana, cartofii prajiti si patrunjelul tocat si potrivim de sare si piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise