Supa crema de legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 15 ml ulei
  • 1/2 de telina
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura de patrunjel verde taiat marunt (optional)
  • sare, piper

Mod de preparare

Se taie ceapa julienne. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se spala si se curata legumele. Se taie julienne sau in cubulete de aceeasi marime. Intr-o oala de 3l se pun legumele si ceapa calita la fiert, la foc mediu-mare.Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa clocoteasca la foc mediu aproximativ 20 de minute, pana se fierb toate legumele. Consistenta trebuie sa fie cea a unei ciorbe normale. Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Daca este prea groasa se mai adauga zeama. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise