Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr. ciuperci proaspete (sau congelate)
  • 100 gr. spanac congelat
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov (la alegere)
  • 100 gr. smântână sau frișcă (12%)
  • 1 cub maggi
  • cașcaval ras (parmezan)
  • puțin unt

Mod de preparare

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă (această cantitate ajunge pentru 4 persoane). Cînd sunt gata legumele (fierte și moi), adăugăm spanacul (decongelat) și mai lăsăm 5 minute până dă în clocot. Luăm cratița de pe foc și strivim ingredientele cu un blender până obținem o consistență omogenă. Punem cratița înapoi pe foc și adăugăm frișca/smântâna. Între timp ciupercile (proaspete sau decongelate) le frigem în tigaie cu puțin unt. Cînd supa va da în clocot, adăugăm ciupercile și stingem focul. Se servește cu puțin cașcaval ras. Eu am folosit de data asta Comté.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise