supa crema de sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g sparanghel
  • 20g faina
  • 100ml lapte
  • 100kg ceapa
  • 20g patrunjel
  • 100g unt
  • 2 buc.
  • 10g sare
  • 20g marar

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile (2-3 cm.), care se fierb intr-un vas separat pana se inmoaie. In alta oala se pun in doi litri de apa rece ceapa si sparanghelul, lasand sa clocoteasca la foc molcom pana cand sparanghelul e bine fiert. Se strecoara zeama, iar sparanghelul se da prin pasoar. Untul (75g) se incinge intr-un vas separat, se presara faina care se amesteca bine pana devine de culoarea lunii, se stinge cu pireul si zeama de la sparanghel, se adauga sarea cuvenita si se infrateste cu galbenusurile chinuite cu bataia, dupa care se toarna in oala luata de pe foc, impreuna cu untul ramas si verdeata tocata fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise