Supa crema de usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aceasta supa avem nevoie de usturoi
  • dupa plac. Eu am pus 5 fire de usturoi verde si 5 catei de usturoi. Completam gustul aromat cu 2 dovlecei
  • 2 cartofi
  • 1
  • 5 litri supa de legume
  • 50 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 200 ml smantana dulce (pentru varianta de post renuntam la ea).

Mod de preparare

Taiem usturoiul felii si il prajim 1 minut in unt amestecat cu ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati feliute si cartofii taiati cuburi. Mai lasam 2 minute pe foc, apoi adaugam supa de legume calda. Daca ne grabim si nu avem supa de legume, putem folosi apa, dar adaugam 1 lingura de vegeta pentru gust. Pentru varianta de post inlocuim untul cu ulei de masline.Lasam supa la foc mediu pana cand sunt fierte legumele.Lasam sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui blender pasam legumele si adaugam smantana.

Servim cu crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise