Supa crema de varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza de aproximativ 1-1,200 kg.
  • 2 cepe
  • 50 gr.unt,margarina sau 50 ml.ulei
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sar,piper
  • facultativ:bors acru sau otet de mere,samantana.

Mod de preparare

Se taie varza in patru

Trei sferturi de varza se pun la fiert in aproximativ 1 litru de apa daca vom fierbe varza in oala sub presiune (cel mai indicat)sau 2 litri de apa daca o vom fierbe intr-un vas obisnuit.Tot acum se adauga si ceapa usor calita ,impreuna cu morcovul si patrunjelul.In oala sub presiune,fierberea dureaza aproximativ 20 de minute si cam 1ora 1 ora si jumatate intr-un vas normal.Scoatem legumele si le mixam sau le trecem prin sita.Completam zeama in care au fiert legumele cu apa pana la 1,2 litri.Se pune la fiert.cand clocoteste se adauga restul de varza taiata fiedeluta foarte fina.Se mai fierbe inca 5 minute.Dupa gust ,acum se poate adauga;borsul fiert separat si spumat,sau otet de mere.Aceasta supa nu mai este nevoie sa mai fie ingrosata suplimentar.O putem servi simpla sau ii putem adauga smantana sau unt proaspat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise