Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • sau gaina--------2 morcovi........2 cartofi.......1 cubulet de galina blanca.... 3 oua-------100 gr fidea -------2 catei usturoi....100 ml ulei..... 3-4 linguri ulei de masline.......25 ml lapte.....sare si piper.....patrunjel tocat......ulei pt prajit pulpele(150-200)ml.......100 gr faina.

Mod de preparare

Punem pulpele la fiert 1 h cu apa si sare(cca 2,5 litri apa).Luam spuma.Soatem pulpele ,le lasam sa se scurga bine de apa,le saram si piperam si le lasam deoparte.In oala unde ne-am ramas zeama de la pulpe adaugam cubul gallina,cartofii spalati ,curatati si taiati in bucati potrivite,morcovul curatat ,spalat si razuit,uleiul de masline,sare dupa gust si lasam sa fiarba pina ce cartofii sun aproape fierti.Adaugam fideaua si lasam sa fiarba cca 5 minute.Apoi spargem ouale cu grija si le adaugam in supa intregi si oprim focul.Adaugam patrunjel tocat si este gata supa. -------------Acum pregatim pulpele..Le taiem pe jumatate,le trecem prin faina si le prajim pe ambele parti in ulei bine incins (ATENTIE puneti un capac deasupra deoarece poate sari uleiul )Scoateti pe un servet, adaugati sare daca nu ati pus.---------------Acum pregatim usturoiul asa numit aici aliolii...Punem in cana mixerului cei doi catei de usturoi taiati feliute,laptele ,putina sare si cu ajutorul mixerului de brat vertical incepem sa facem alioli adaugind putin cite putin ulei (din cele 100 grame ramas)daca este nevoie pentru a va iesi mai grosut mai adaugati putin ulei. .......Acum ca sunt toate facute punem supa in farfurii si in fiecare farfurie un ou .ducem la masa si pulpele prajite si alioli si servim.Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise