Supa de cartofi si de morcovi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. morcovi
  • 500 gr. cartofi fainosi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr. unt sau margarina
  • 3/4 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr
  • 3/8 l suc de portocale (neacidulat)
  • 1 lingura de smantana groasa
  • sare
  • piper
  • o bucata carnacior afumat
  • 1/2 legatura de patrunjel.

Mod de preparare

Se curata morcovii si cartofii, se spala, se taie bucati. Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se toaca si se calesc in untul incins. Se adauga si legumele si se calesc usor pana devin sticloase. Se adauga apa fiarta cu Vegeta sau Knorr si sucul de portocale, si se pune oala la fiert, pe foc mijlociu, cu capac, vreme de 20 de minute. Cand sunt gata, legumele se paseaza, apoi se toarna supa, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se adauga smantana, se gusta de sare si de piper. Separat, se prajeste carnaciorul taiat bucatele in putin unt. Se pune in supa clocotita si se lasa sa se infuzeze in ea, vreme de 5 minute. La masa, se adauga in farfurii, patrunjelul tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise