Supa de castraveti cu iaurt si boia

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 castravete,
  • 1/2 legatura de ceapa verde,
  • frunze de menta proaspata,
  • frunze de patrunjel verde,
  • 2 varfuri de cutit de boia de ardei,
  • 2 pahare de iaurt,
  • 2 rosii,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati castravetele, taiati-l in doua (pe lung) si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte fine, apoi ceapa verde rondele (inclusiv coditele). Bateti bine iaurtul cu boiaua si zeama de lamaie. Opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le cubulete. Introduceti feliile de castravete, ceapa si rosiile in iaurtul batut si bagati supa la frigider (cel putin 2 ore). Cand o serviti, presarati deasupra frunze de menta si patrunjel verde spalate si zvantate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise