Supa de legume deosebita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 2 cepi curatate si taiate in sferturi
  • 2 ardei rosii curatati si taiati in sferturi
  • 1 cartoafa dulce curatata si taiata in felii de 2cm
  • 1 morcov curatat si taiat in felii de 1cm
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • 1litru de apa
  • 250 ml smintina de gatit
  • ptr crutoane de cascaval
  • 6felii de baghete taiata in cuburi de 2cm
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 50 gr de cascavl

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200 grade.Pe o tava cu pergament asezam legumele le stropim cu ulei de masline ,le saram ,le piperam si le coacem 45 de minute pina cind sint rumenite si moi.

Intre timp ungem feliile de baghet cu ulei de masline presaram brinza taiem in crutoane si le prajim putin.

Legumele coapte le trecem intr-o oala adaugam apa si le dam la fiert.Cind incep sa fiarba se face focul mic si lasam sa fiarba 15 minute,adaugam smintina si sfaramam legumele ca supa sa fie omogena.(blender )

Se reintoarce pe foc si se lasa sa fie calda (nu sa fiarba)si mai condimentam dupa gust.

Cind se serveste se adauga crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise