Supa de morcovi cu pesto

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Pesto - 40 g patrunjel verde,
  • 50 g alune (prajite si sarate),
  • 40 g cascaval,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 60 ml untdelemn.
  • Supa - 1 legatura morcovi (500 g),
  • 1 cartof mare (160 g),
  • 3/4 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa),
  • 100 g smantana,
  • sare,
  • piper alb proaspat macinat.

Mod de preparare

Pesto - Se aleg frunzele de patrunjel si se toaca marunt (eventual, in robotul de bucatarie) impreuna cu alunele. Se adauga cascavalul dat pe razatoarea mica, coaja de lamaie rasa si ea si se amesteca toate cu untdelemnul, pana se obtine o pasta. Supa - Se curata morcovii si cartoful, se taie bucati, se fierb 20 de minute in zeama de zarzavat si pe urma se zdrobesc cu mixerul si se mai trec, eventual, si printr-o sita. Inainte de-a o servi, supa se pune la incalzit, se incorporeaza smantana, se condimenteaza cu sare si piper. La fiecare portie, se adauga cate o lingura de pesto.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise