Supa de praz cu crouton de somon fume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (3 portii)
  • Praz 1 buc mai mare
  • Ceapa salota / alba 2 buc
  • Pastarnac 2 buc
  • Smantana de gatit din lapte de vaca 300 ml
  • Paine bagheta 6 rondele
  • Somon fume 60 g
  • Ulei de masline 1lingura
  • Fresh lamaie 1 lingura
  • Apa in care au fiert legumele 500 ml
  • Sare si piper alb, dupa gust

Mod de preparare

Toaca prazul rondele mai groase, iar pastarnacul si ceapa salota rondele mai subtiri;

Pune-le la fiert in apa cu sare;

Odata fierte, strecoara apa intr-un castron;

Pune-le in blenderul Oster Versa, impreuna cu 500 ml din apa in care au fiert si actioneaza functia „Soup”;

Odata incheiat programul, adauga smantana si blendeaza cca 8-10 sec;

Potriveste de sare;

Taie bagheta rondele si unge fiecare bucata cu ulei de masline si fresh de lamaie;

Pune somon pe fiecare in parte;

Pune-le apoi intr-o tava cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C pentru cateva min pana se rumenesc;

Serveste aceste crutoane cu supa;

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise