Supa de pui cu tarhon si crutoane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 2 pulpe de pui dezosate si fierte
  • - 1 ceapa
  • - 55 g unt
  • - 600 ml supa de pui
  • - 1 lingura tarhon tocat marunt
  • - 150 ml frisca lichida
  • - 2 felii paine toast
  • - 1 linguri ulei masline

Mod de preparare

Tocati ceapa marunt si puneti la calit cu untul.

Cand ceapa s-a calit, taiati puiul in fasii subtiri adaugati-l peste ceapa si amestecati bine.

Adaugati jumatate din supa de pui (eu am strecurat apa in care am fiert puiul in care am mai adaugat un cub de condiment de pui) si lasati sa dea in clocot. Dati focul mic si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Stingeti focul si lasati supa sa se racoreasca putin apoi puneti-o intr-un blender sau folosind un mixer vertical omogenizati totul. Puteti pastra cateva fasii de pui intregi pentru ornat.

Adaugati restul de supa de pui, tarhonul tocat marunt si amestecati bine.

Taiati painea in cuburi mici, stropiti cu uleiul de masline si un praf de sare apoi puneti la cuptor la 180 C / Gaz 4 pana ce devin aurii si crocante.

Amestecati cu frisca lichida inainte de a servi.

Adaugati crutoanele si gata de servit.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise