Supa de rosii rece - Gazpacho

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4portii
  • 5 rosii carnoase
  • 1castravete cu coaja
  • 1ardei rosu
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 1 pahar de apa rece
  • sare,piper la gust
  • Pentru crutoane
  • 4 felii de paine alba fara coaja
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare la gust
  • Pentru servire
  • 3 oua tari
  • 2 linguri ceeapa verde taiata.

Mod de preparare

La robotul de bucatarie punem toate ingridentele ptr supa si actionam robotul 3 minute pina ce toate legumele sint macinate si este o compozitie omogena. Strecuram cu o sita deasa ca supa sa fie clara si o lasam la frigider ptr citeva ore.Este mai gustoasa dupa citeva ore si mai concetrata.

Cit supa se raceste pregatim crutoane.

Taiem feliile de piine fara coaja in cuburi le stropim cu ulei de masline si sare si le dam pe o tava la cuptor incalzit dinainte la 170 de grade ptr 5 minute pina se auresc.

Ouale tari se despart albusele de galbenuse si fiecare se rade aparte.

Se umplu pahare cu supa se da la gust cu sare si piper se presoara albus si galbenus ras se adauga ceapa verde taiata si crutoane.Este minunata ptr zilele astea toride de vara.Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise