Supa de sparanghel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg sparanghel proaspat
  • -1 ceapa verde tocata marunt
  • -1,5 litri supa de pui (preparata din cuburi)
  • -100 grame smantana grasa
  • -100 grame unt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Se spala sparanghelul sub jet de apa rece si se rupe in doua. Se separa varfurile de cozile lemnoase si se pun deoparte.

Intr-o oala se pun cozile de la sparanghel si se acopera cu supa de pui sau apa. Se lasa la fiert la foc mediu, acoperind oala cu un capac.

Intre timp se taie mugurii varfurilor de sparanghel si se dau deoparte. Varfurile se taie in bucati de 1,5 cm.

Cand apa a inceput sa fiarba, se micsoreaza focul si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Supa se strecoara, iar partile lemnoase ale sparanghelului se arunca.

Intr-o oala se pune untul si se topeste la foc mic. Se adauga sparanghelul si ceapa verde si se amesteca bine. Se da focul la putere mare si se lasa legumele la inabusit 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga supa si se acopera oala cu un capac. Cand a inceput sa fiarba, se da focul la mic si se mai tine pe foc pana cand sparanghelul se inmoaie putin.

Supa se amesteca intr-un blender pana capata consistenta dorita. Se pune apoi intr-o oala si se adauga mugurii de sparanghel. Se combina cu jumatate din cantitatea de smantana si se amesteca. Se asezoneaza cu sare si piper.

Se pune oala la foc mic si se mai lasa la fiert 5 minute.

Cand este gata, se pune intr-un bol si se toarna smantana deasupra. Se serveste cu paine uscata.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise