Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg rosii
  • ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • telina 1 bucata
  • 3 morcovi
  • condimente de pui
  • 2 linguri
  • apa 6 litri
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei de masline 2 linguri
  • 2 foi de dafin
  • 3 feli de piine-pentru crutoane
  • 100 de gr parmezan
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr pasta de tomate
  • maghiran
  • 2 cepe
  • 150 de gr taietei lati
  • 2 fire praz 2 fire
  • 1/4 varza

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline.

Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la fiert; se ia spuma cu o spumiera. Apoi, se curata legumele: ardeiul, ceapa, telina, morcovii si rosiile. Prazul si varza se taie fideluta; restul legumelor se taie cubulete, se pun in ciorba, se fierbe totul la foc mic; se pune pasta de tomate, condimente de pui, taieteii lati. Se amesteca, iar la final, se adauga oregano, cimbru, busuioc, foi de dafin, maghiran si cativa catei de usturoi taiati marunt.

Se pune in castron, se orneaza cu crutoane de paine, am pus 3 feli de paine taiate cubulete, la cuptor, 7 minute. Se pune si parmezan ras.

Ciorba este delicioasa si gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise