Supa taraneasca cu varza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 capatana de varza, 200 g praz, 200 g morcovi, 120 g napi, 80 g telina (radacina), 1 crenguta frunze de telina, 40 g macaroane scurte, 1 legatura patrunjel verde, 20 g unt, sare grunjoasa.
  • (pentru 4 persoane)

Mod de preparare

Crestati tulpinile de praz in patru, spalati-le cu apa calduta, scurgeti-le si taiati-le bucati. Curatati morcovii, spalati-i si taiati-i betisoare. Spalati si curatati napii si telina si taiati-le felii mai groase. Spalati varza, indepartati primele foi si desfaceti-o in sferturi. Incingeti untul intr-o oala si caliti toate legumele, pana ce incep sa se inmoaie. Turnati peste ele 1,5 l de apa, adaugati legatura de patrunjel, crenguta de telina si sarea si lasati supa sa fiarba incet, circa o ora. Cu putin inainte ca supa sa fie gata, fierbeti separat in apa cu sare macaroanele (12 minute) si scurgeti-le. Introduceti-le in supa, impreuna cu putin patrunjel verde tocat, in momentul cand o serviti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise