Tarta cu capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu capsuni
  • 100 g unt
  • 1 ceasca de ghimbir maruntit
  • 300 g smantana
  • 1 cana si 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 cana iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4-5 linguri de faina

Mod de preparare

Mixam ghimbirul maruntit cu untul topit si 2 linguri de zahar. Punem aceasta compozitie peste hartia de copt cu care am imbracat tava. Lasam intr-un bol, la insiropat, capsunile cu 2 linguri de zahar. Intr-un vas mai mare, mixam smantana cu cana de zahar. Adaugam ouale pe rand, , faina , zeama de lamaie si apoi iaurtul, mixind cu nadejde pana la incorporarea fiecarui ingredient. Turnam aceast aluat, peste crusta din pasta de ghimbir. Mixam capsunile pana obtinem un piure, pe care il turnam deasupra aluatului si chiar in interiorul lui cu ajutorul unei lingurite. Coacem in cuptor circa 55 minute, dupa care lasam la racit. Scoatem , cu grija, tarta din tava, o refrigeram, si apoi o portionam pentru servit. POFTA BUNA COPII !!! CUGETARE : Nu avem atat nevoie de ajutorul prietenilor , cat mai ales de increderea in ajutorul lor . ( EPICUR )

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise