Tarta cu capsuni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu capsuni
  • 100 g unt
  • 1 ceasca de ghimbir maruntit
  • 300 g smantana
  • 1 cana si 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 cana iaurt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4-5 linguri de faina

Mod de preparare

Mixam ghimbirul maruntit cu untul topit si 2 linguri de zahar. Punem aceasta compozitie peste hartia de copt cu care am imbracat tava. Lasam intr-un bol, la insiropat, capsunile cu 2 linguri de zahar. Intr-un vas mai mare, mixam smantana cu cana de zahar. Adaugam ouale pe rand, , faina , zeama de lamaie si apoi iaurtul, mixind cu nadejde pana la incorporarea fiecarui ingredient. Turnam aceast aluat, peste crusta din pasta de ghimbir. Mixam capsunile pana obtinem un piure, pe care il turnam deasupra aluatului si chiar in interiorul lui cu ajutorul unei lingurite. Coacem in cuptor circa 55 minute, dupa care lasam la racit. Scoatem , cu grija, tarta din tava, o refrigeram, si apoi o portionam pentru servit. POFTA BUNA COPII !!! CUGETARE : Nu avem atat nevoie de ajutorul prietenilor , cat mai ales de increderea in ajutorul lor . ( EPICUR )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise