Tarta cu ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru compozitie:
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 200 gr smantana
  • 200 gr casvaval ras
  • 4 oua
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • un ardei gras rosu
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.

2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.

3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.

4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.

5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor pentru 35- 40 minute.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise