Tarta delicioasa cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • – 25gr faina
  • – 25gr indulcitor sau zahar
  • – 110gr unt rece
  • – o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • – 500ml lapte
  • – o lingura de indulcitor/zahar
  • – o pastaie de vanilie
  • – 5 galbenusuri
  • – 60gr indulcitor/zahar
  • – 40gr amidon alimentar
  • – un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Mod de preparare

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride. In plus, am renuntat la zahar si l-am inlocuit cu indulcitorul natural de la Green Sugar http://www.laboratoareleremedia.ro/product/green-sugar-cooking-350-g/. Gustul este neschimbat, iar rezultatul este un desert usor si sanatos!

In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluatul pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati in continuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti aici: cocktailofsenses.wordpress.com

Reteta pregatita de Teodora, @cocktailofsenses.wordpress.com cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise