Tocanita cu ficat si plaman de porc

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g ficat de porc
  • 400g plaman de porc
  • 500g ciuperci pleurotus
  • 4 cartofi mari
  • 4 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare,piper
  • bulion

Mod de preparare

Se spala ficatul si plamanul. Ficatul se taie cubulete sau felii lungi.

Se taie ceapa marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul marunt,iar cartofii cubulete.

Se ia tigaia, se unge cu ulei si se pun o parte din legumele de mai sus formand ca un pat peste care se pune ficatul. Toate acestea se acopera cu ciupercile taiate foarte marunt.

Plamanul se taie si el felii lungi si se pune deasupra,apoi se completeaza cu restul de legume si cartofi. Se face un sos de bulion si se toarna peste compozitie,se completeaza cu apa sare si piper dupa gust.

Se acopera tigaia cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mediu cc 1 ora.

Dupa care se verifica daca legumele si carnea sunt fierte si se inlatura folia, se mai lasa cc 30-45 minute la cuptor apoi se serveste calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise