Tocanita de pui cu ciuperci - reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut

Incearca rețeta noastra simpla si delicioasa de tocanița de pui cu ciuperci. Un preparat savuros, perfect pentru zilele aglomerate sau pentru momentele cand vrei sa gatesti ceva rapid si gustos. Bucura-te de gustul delicios al acestei tocanite, gata în cațiva pasi simpli!

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 500 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar verde

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de tocanita de pui cu ciuperci.

Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza.

Curatam si spalam legumele.

In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa taiata pe jumatate, morcovul si ardeiul. Eu ardeiul l-am taiat cubulete dar il putei pune bucati mari. Lasam la fiert pana cand pulpele sunt pe jumatate gatite. Scoatem pulpele si strecuram supa pe care o vom folosi la prepararea tocanitei.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam pulpele pe care le vom rumeni usor . Scoatem pulpele si adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat feliute.Cand ceapa se inmoaie, adaugam ciupercile curatate,spalate si taiate feliute. Lasam la calit 5-10 minute , dupa care adaugam supa cat sa le acopere. Punem pulpele deasupra cipuercilor si dam cratita la cuptorul preincalzit. Lasam pana zeama scade la jumatate si pulpele sunt fragede.

Adaugam sucul de rosii, condimentam cu boia, sare si piper si reintroducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute.

Presaram marar tocat deasupra.

La fel de gustoasa este si reteta de tocanita de inimi si pipote de pui, tocanita de cartofi cu afumatura sau tocanita de ciuperci pe pat de mamaliga cu parmezan. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise