Tort Alex 2- caramel

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • * 10 oua
  • * 2 linguri apa calduta
  • * 12 linguri zahar
  • * 12 linguri faina
  • * 1 plic praf de copt
  • * 1 varf cutit sare
  • Crema
  • * 2-3 galbenusuri
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 cana zahar tos
  • * 250 g unt de arahide( nu margarina sau unt obisnuit)
  • * 3-4 linguri miere
  • * 200 g frisca batuta
  • * 1 varf cutit sare

Mod de preparare

Cana de zahar o punem la caramelizat intr-o cratita cu doi stropi cu apa.Cand este gata topit, pe o farfurie unsa cu unt, rasturnam caramelul si il lasam la racit.

Blatul il pregatim astfel:

Galbenusurile impreuna cu apa si cu zaharul le batem bine cu mixerul.

Adaugam cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt .Actionam mixerul pina adaugam toata faina. Va rezulta un aluat dens, destul de gros.

Albusurile se bat spuma cu sarea, bine de tot.Jumatate din ele le adaugam la galbenusuri si cu miscari line amestecam spuma cu aluatul pina incirporam bine albusurile.Adaugam si cealalta jumatate de albusuri spuma si procedam la fel, obtinand un aluat destul de consistent.

O tava o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt si turnam blatul pe care il nivelam in tava cu o lingura.

Cuptorul va fi preincalzit cu 10 minute inainte , introducem tava la 180 grade pentru aproximativ 25 minute cand incercam blatul cu scobitoarea, daca este copt.

Scoatem tava si blatul il punem pe un grilaj sa se raceasca .

Pentru ca am fost multi invitati la masa, eu am preparat tortul nepotelului in cantitate dubla, atat crema cat si blatul, apoi unul din blaturi l-am sub forma cifrei 2 cum veti vedea in imagini.

Preparam crema amestecand untul de arahide cu galbenusurile, mierea, zaharul vanilat si sarea.Zaharul caramel racit il macinam si il adaugam impreuna cu frisca pusa rand pe rand in crema.Amestecam crema ca sa se omogenizeze toate ingredientele.

Blaturile le-am taiat in doua pe orizontala si am intins crema intre foi, dupa care se incepe ornarea tortului, fiecare dupa imaginatie.

Mi-ar fi placut sa stiu sa fac masinutele din zahar cu miere dar....m-am lasat pagubasa.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise