Tort bavarez de lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru bază: tava rotunda pt.tort cu inel de diametrul 22
  • 200 g de biscuiți zdrobiti ( tip petit beure)
  • 100 g de unt
  • Pentru crema:
  • 100 g unt moale
  • 225 g de zahăr,
  • 3 oua + 1 galbenus de ou
  • 150 ml de suc de lamaie
  • coaja rasa de 3 lămâi
  • 400 ml smântână
  • 12 g de gelatină
  • Pentru topping:
  • 1 pachet de Tortagel
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 100 ml de suc de lamaie
  • 150 ml de apă
  • 4 picaturi de colorant alimentar galben

Mod de preparare

Preparare bază tort de biscuiti:

Se zdrobesc biscuitii și adăugați untul topit , apoi amestecati. Se toarnă amestecul în forma de turnare (forma de tort cu inel este bine), niveland cu partea din spate a lingurei și puneți-l în frigider.

Pentru crema de lamaie. Topiți untul într-o cratita cu fund dublu pe baia de abur pana se topeste. Se amestecă într-un castron zahărul , ouăle , suc de lamaie si coaja de lamaie. Apoi se toarnă compozitia în untul topit. Amestecati continuu, în cratita pe abur până cand amestecul se îngroase , va dura aproximativ 15 minute.Cand crema este îngroșata și netedă, este gata. Se înmoaie gelatina in apa rece, stoarceti-o și adăugați-o la crema de lamaie (după oprirea focului ) și se amestecă, pana se topeste gelatina. Lasa-ti sa se raceasca, amestecand ocazional. Bateti frisca cu zahar și incorporati-o , ușor, amestecând de jos în sus, pentru a nu se taia frisca. Se toarnă amestecul peste baza de biscuiți și puneți în frigider să se solidifice.

Pentru topping, se amesteca zaharul cu tortagel, diluat cu apă și suc de lămie.Puneti-o pe aragaz și se lasa sa fiarba timp de câteva minute. Apoi lasati să se răcească și adaugati câteva picături de colorant.

Se toarnă glazura peste tort și pune în frigider pentru cel puțin 3-4 ore. Păstrati tortul la frigider pentru cel puțin 12 ore, astfel încât gradul de acoperire va solidifica în mod corespunzător.

Scoateți tortul bavarez de lamaie de la frigider, si scoateți cu grijă marginea tortierei și decorati cu felii de lamaie sau cutrandafiri de zahar .( Eu am decorat cu trandafiri de zahar ca nu am mai avut lamai pentru decor)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise