Tort Cristal

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 3 linguri de apă
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 150 g făină
  • 1 plic budinca cu gust de ciocolată neagră
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca cu gust de frișcă
  • 1 l lapte
  • 80 g zahăr
  • 400 ml frișcă
  • 1 linguriță esență de migdale
  • Sirop:
  • 150 g zahăr
  • 150 ml apă

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma impreuna cu apa, adaugam ulterior zaharul si galbenusurile. Incorporam amestecand usor praful de budinca, faina si praful de copt. Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt (am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm).

Coacem blatul, facem testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat.

Crema:

Preparam crema de budinca conform instructiunilor de pe plic. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece. Dupa racire mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale.

Pentru sirop, punem zaharul si apa pe foc si lasam pana se topeste zaharul. Se lasa la racit.

Insiropam prima foaie si intindem crema in strat uniform. Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema. Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa. Puteti decora tortul si cu ciocolata alba rasa. Eu am decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise