Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat;8 oua,un praf de sare,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,esenta
  • sirop;250 ml apa ,250 g zahar,esenta rom
  • crema;250 g branza proaspata de vaci(crema),150 g zahar pudra cu aroma de vanilie,500 g smantana grasa,un plic de gelatina alimentara.
  • decor;trufe de ciocolata,un praf de cacaoa

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste (se obtine o bezea).Se incorporeaza si galbenusul frecat putin apoi faina cernuta si turnata treptat.Se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma de tort cu margine detasabila,cu diametrul de 26 cm.,se toarna aluatul si se da la copt,in cuptorul preincalzit,ca.20 minute.

Se scoate blatul de tort din forma,se lasa la racit apoi se taie in 3 discuri egle

2.se prepara siropul dan in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit adaugam esenta .Lasam sa se raceasca bine.

3.Se mixeaza smantana cu branzica si zaharul pudra apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin,fara a se fierbe si turnata in fir subtire in crema de branzica.

3.In forma in care am copt blatul,se aseaza unul din discurile taite din blat,se insiropeaza usor,se toarna un strat de 1 cm din crema de branza,se aseaza al 2 lea disc care se insiropeaza si el si iarasi se toarna un strat de 1 cm de crema,se vine deasupra cu ultimul disc din blat,insiropt si el,se preseaza usor cu mana si deasupra se toarna restul de crema.

4.Se da la frigider cca.30 de minute apoi se decoreaza cu trufele din ciocolata.Se mai lasa cel putin 2 ore sa se intareasca,apoi se pudreaza cu cacaoa si se taie felii.

Pofta buna!`

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise