Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 2 linguri lichior de ciocolata alba
  • 350 gr zmeura congelata
  • Pentru glazura:
  • 140 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 1/2 cana apa plata
  • siropul lasat de zmeura cand se dezgheata
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa.

Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

La final punem faina in ploaie si cacaoa.

Ungem o tava rotunda si detasabila cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la temperatura de 170-180 de grade.

Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea) il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Zmeura o punem intr-o sita la dezghetat, iar sub sita punem un bol in care sa se scurga siropul lor.

Intr-o cratita mai groasa punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe aragaz la foc mic pana ciocolata se topeste complet, amestecand continuu in ea, dar sa nu fiarba.

O bagam la frigider pentru vreo 5-6 ore pana se raceste bine si se intareste.

O scoatem apoi si mixam crema pana devine o spuma densa.

Incorporam nuca de cocos si lichiorul de ciocolata.

Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu frica lichida.

O punem pe foc pana se topeste ciocolata, timp in care amestecam continuu, apoi o dam de pe aragaz si lasam sa se raceasca, dar sa ramana calduta.

Siropul:

Intr-o cana amestecam apa plata, siropul lasam de zmeura, zaharul pudra vanilat si amestecam pana se topeste.

Asamblare:

Taiem blatul in doua foi.

Asezam primul blat pe un platou, il insiropam si ungem cu crema (pastram doar 4-5 linguri de crema ).

O intindem uniform, asezam zmeura peste crema, apoi punem al 2 lea blat insiropat.

Marginile le imbracam cu crema pastrata, iar deasupra turnam glazura de ciocolata, usor calduta.

O intindem cu o paleta de silicon, ornam cu cateva moate de frisca sau ornati cum doriti, apoi bagam tortul la rece pentru a se intari glazura.

Pofta buna...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise