Tort cu lapte de cocos

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Crema de lapte de cocos
  • 200 g lapte de cocos
  • 150 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura amidon
  • Crema de mure
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca
  • 400 g mure
  • 4-5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 ciocolata alba

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire.

Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam cu paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, trebuie sa fie ca o smantana mai groasa.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 4 felii.

Crema de cocos-intr-o cratita amestecam laptele de cocos cu laptele condesat, amidonul si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu branza mixata cu smantana mixata pana ce devine pufoasa.

Crema de mure-murele le punem intr-o cratita cu zaharul si apa la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Pe un platou asezam prima foaie o insiropam-adaugam crema de cocos-a 2 foaie -insiropam-crema de mure-a 3 foaie-insiropam- crema de cocos-a 4 foaie -insiropam si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu smantana mixata pana ce devine ferma.

Dam la rece 30 min, topim ciocolata cu frisca, adaugam 2-3 linguri de sos de mure, lasam cateva secunde dupa care glazuram torul si decoram dupa plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise