Tort de biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti petit beurre
  • 200 - 250ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr nuci macinate
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 50 gr ciocolata topita
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Intr-un castron rupem biscuitii bucati, nu foarte mici. In alt castron frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma si dam de o parte. Punem nucile macinate peste biscuiti, adaugam cacaua proaspat cernuta si ciocolata topita apoi amestecam usor.

2. Turnam treptat laptele si amestecam dupa fiecare portie de lichid, pana obtinem o compozitie umeda. Este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de lapte, functie de calitatea biscuitilor.

3. Incorporam crema de unt si zahar, apoi esentele. Punem totul intr-un recipient cu pereti inalti, pudrat cu cacao si cativa fulgi de ciocolata. Dam la frigider pana a doua zi.

4. Rasturnam tortul pe un platou si il pudram cu cacao si fulgi de ciocolata. Taiem tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise