Tort de căpșuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg căpșune
  • 1 1/2 pachet de pișcoturi
  • 500 g brânză de vaci
  • 250 ml frișcă
  • 80 g ciocolată albă
  • 2 iaurturi mici (280 ml)
  • 1 gelatină Dr.Oetker
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 esență rom
  • 1 jeleu roșu

Mod de preparare

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatin Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare. Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.

Adăugăm iaurtul la crema de brânza, 5 linguri de zahăr pudră și gelatina topită. Așezăm pișcoturile într-o tavă de tort cu margine detașabilă și le stropim cu esența de rom omogenizată în 5 linguri de apă. Fixăm jumătățile de căpșune pe marginea tăvii cu miezul spre exterior. Turnăm crema de brânză în interior și ușor nivelăm totul fără a mișca poziția căpșunilor de pe margine.

Deasupra așezăm celelalte căpșuni tăiate în două cu miezul spre exterior. Pregătim jelelul roșu conform instrucțiunilor de pe plic și-l turnăm peste căpșuni. Lăsăm tortul la rece pentru 12-24 de ore.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise