Tort deliciu de ciocolata si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr margarina topita
  • umplutura: 4 foi de gelatina
  • 5 dl lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr tableta de ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • Decoratie:
  • 2 dl frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita

Mod de preparare

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia de biscuiti(tapetezi marginile si fundul).Pune-o deoparte.

2.Inmoaie foile de gelatina in apa rece.Pune intr-o cratita laptele si pune-l pe foc adaugand zaharul, faina si ouale.Amesteca pana fierbe si i-al de pe foc.adauga foile de gelatina si amesteca bine pana se topesc.Rezerva-le.

3.Rupe ciocolata in patratele si pune-o pe aburi.Adauga untul si amesteca pana se topeste ciocolata si adaug-o la crema de sus (2).Adauga in forma de tort peste blatul de biscuiti si bag-o la frigider pana se solidifica.

4.Bate frisca, adauga zaharul si bate-le putin laolalta.Pune frisca intr-o punga de decorat torturi cu zimti.Desfa tortul din forma si pune-l pe o farfurie si decoreaza cu frisca dupa preferinta.La final decorati cu ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise