Tort simplu cu piersici din compot si frisca – reteta rapida, delicioasa si economica

Incearca reteta noastra simpla si economica de tort cu piersici din compot si frisca. Un desert delicios, usor de facut si cu ingrediente accesibile.

Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat (3 foi de vanilie):
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingurita praf de copt (5 g)
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 250 ml zeama de compot de piersici
  • 1 lingura zahar (daca zeama este insuficient de dulce)
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor pentru frisca (optional)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor si umplut
  • piersici din compot (820 g)

Mod de preparare

Blatul:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de 24 cm cu hartie de copt.
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea ferma.
Incorporeaza galbenusurile si zaharul vanilat, apoi adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 30-35 minute, pana cand blatul trece testul scobitorii.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in 3 foi egale.
Siropul:
Incalzeste usor 250 ml zeama de compot cu zaharul, amestecand pana se dizolva. Lasa sa se raceasca.
Crema:
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul (daca folosesti), pana obtii o compozitie ferma. Adauga esenta de vanilie.
Asamblarea tortului:
Asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l cu ⅓ din sirop.
Intinde un strat generos de frisca, apoi asaza bucati de piersici.
Repeta procesul pentru celelalte doua blaturi.
Acopera intregul tort cu frisca si decoreaza mijlocul cu piersici felii.
Lasa tortul la frigider pentru minimum 3 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de tort Red Velvet, tort Medovik sau tort cu afine si zmeura. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise