Tort tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii mascarpone de 250 g
  • 1 pachet mare piscoturi (400g)
  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea espresso indulcita
  • 4 linguri lichior tiramisu

Mod de preparare

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat .

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.

In crema de galbenusuri incorporam mascarponele si frisca batuta,amestecand usor cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Pentru blat vom folosi pișcoturi, întocmai ca la Tiramisu rețeta originală :)

Intr-o forma de tort cu inel detașabili (23cm), asezam la baza si pe margini pișcoturi insiropate in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema de mascarpone, inca un strat de pișcoturi insiropate și apoi restul de crema. Pudram cu cacao. Dam la rece pentru 2- 3 ore.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise