Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu ingrediente simple si pasi usor de urmat.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapa mare
  • 6 oua
  • Ulei de masline (aproximativ 200 ml)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust (optional)

Mod de preparare

Curata cartofii si taie-i in felii subtiri (aproximativ 3-4 mm grosime).
Curata ceapa si taie-o julien (felii subtiri).

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.
Adauga cartofii si ceapa in tigaie. Gateste-le la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand cartofii sunt fragezi, dar nu crocanti. Acest proces poate dura aproximativ 15-20 de minute.
Scoate cartofii si ceapa din tigaie folosind o spatula cu gauri si lasa-i sa se scurga pe hartie de bucatarie. Pastreaza uleiul ramas in tigaie.

Intr-un bol mare, bate ouale si adauga sare si piper dupa gust.
Adauga cartofii si ceapa in ouale batute si amesteca bine pentru a te asigura ca toate ingredientele sunt bine combinate.

Incalzeste din nou tigaia cu uleiul ramas (daca este prea mult ulei, scurge-l, lasand doar o pelicula subtire).
Toarna amestecul de oua, cartofi si ceapa in tigaie si gateste la foc mediu spre mic. Lasa tortilla sa se gateasca incet, fara sa amesteci, pana cand partea inferioara este bine rumenita si partea superioara incepe sa se inchege.
Folosind un capac sau o farfurie plata, rastoarna tortilla si pune-o inapoi in tigaie pentru a gati si cealalta parte. Acest proces necesita putina indemanare, dar cu rabdare vei reusi. Gateste inca 4-5 minute sau pana cand tortilla este complet gatita.

Scoate tortilla din tigaie si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia.
Se poate servi calda sau la temperatura camerei, taiata in felii sau cuburi alaturi de paine calda, salata de rosii cu ceapa si busuioc sau castraveti murati. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise