Turtita de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina Gold Maya
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se amesteca faina Gold Maya cu drojdia, sarea si uleiul, adaugand din cand in cand putina apa calduta.

Se framanta bine aluatul apoi se lasa la dospit o ora, intr-un loc calduros.

Cand aluatul este crescut, se imparte coca in mai multe bile care se intind, pe rand, cu sucitorul.

Se pun la prajit in tigaie sau pe cuptor, la foc mic, cate 3 min pe fiecare parte.

Secretul bucatarului

Este preferabil sa se utilizeze o tigaie antiaderenta pentru a nu folosi ulei la prajit.

Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise