Vin fiert

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 litru vin rosu;
  • - 250 grame zahar;
  • - 1 baton de scortisoara;
  • - 3-4 cuisoare;
  • - 2-3 felii subtiri de ghimbir;
  • - anason, cardamon, coaja de portocala (nerasa), 3 - 4 boabe de piper.

Mod de preparare

Se pune cantitatea de vin la fiert intr-o cratita, iar cand da in fiert se adauga ingredientele, mai putin zaharul si cu multa atentie boabele de piper (ghimbirul este si el iute si puteti folosi mai putine boabe de piper).

Se lasa sa dea 3 - 4 clocote, se inchide focul, se adauga zaharul, dupa gust (in functie de ce fel de vin folositi, la cel sec puneti mai mult zahar, la cel dulce mai putin), se amesteca, se strecoara si se bea fierbinte, la gura sobei/aragazului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise