Zacusca de ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4kg vinete
  • 2kg gogosari
  • 2kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 1kg ceapa
  • 500g ciuperci champignon
  • 400ml ulei
  • 2 ardei iuti
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite piper negru macinat
  • 2 lingurite piper boabe
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 5 foi de dafin

Mod de preparare

Cum facem o zacusca pentru iarna delicioasa? Foarte simplu, in primul rand preparam un suc de rosii proaspat din rosii bine coapte. Spalam bine rosiile, le curatam de cotor si intr-un castron le pasam foarte bine cu un mixer vertical. Dupa ce am pasat bine rosiile, sucul de rosii rezultat il fierbem la foc mic timp de 10-20 de minute, pana cand sucul se leaga putin. Cat timp sucul de rosii este pe foc ne ocupam de legume. Vinetele, ardeii si gogosarii se spala si se lasa sa se usuce, apoi se coc pe un gratar sau la aragaz asezati intr-o tigaie sau pe o tabla. Gogosarii si ardeii capia copti se scot de pe gratar intr-un vas acoperit presarati cu sare sa se abureasca, apoi se curata de coaja si de cotor. Vinetele se curata de coaja si se pun intr-o sita la scurs. Ceapa, ciupercile si ciustile iuti se curata si se spala. Toate legumele se taie bucatele, ceapa se taie fideluta, cipercile se taie bucati mai mari, iar ciusca se taie pe jumatate. Intr-un ceaun sau o oala incapatoare cu fundul gros incingem putin ulei si calim la inceput ceapa. Apoi adaugam celelate legume, amestecam de cateva ori si adaugam si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, boia, dafin si piper, adaugam si restul de ulei si continuam fierberea la foc mic amestecand din cand in cand pana ce zacusca este gata, sau pana la consistenta dorita. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim cateva minute ciupercile. Cu 10-15 minute ca zacusca sa fie gata se adauga si ciupercile calite si se continua fierberea pana cand zacusca este gata. Zacusca se pune fierbinte in borcane bine spalate inainte, se astupa bine cu capace, iar borcanele se fierb intr-un vas cu apa timp de 10-15 minute. Zacusca astfel fiarta o sa tina foarte bine peste iarna si nu numai. Dupa aceea scoatem borcanele si le acoperim cu un prosop si le lasam asa pana cand se racesc, apoi le depozitam in camara. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/10/zacusca-de-ciuperci.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise