Ne-am uitat la prognoza meteo si se pare ca vom avea parte de un weekend perfect: cer senin soare - atat cat trebuie, plus o adiere care sa ne racoreasca fruntile bronzate. Ce sa pregatim in ultimele zile de vara din acest an? Cele mai bune bucate, desigur, sa ne amintim cu drag de soare!
Noi am scanat blogurile cele mai apetisante si am facut o selectie de minunatii gastronomice, pe care vi le impartasim cu drag:
In primul rand, ne topim dupa supa-crema de creveti (zisa si Bisque), a lui Mazilique - chiar daca nu putem pregati asa ceva in fiecare zi, am putea sa ne rasfatam intr-o dupa amiaza, intr-un sezlong, cu bolul in brate, nu? Tot de pe blogul ei, nu ne-am putut dezlipi de delicioasele (si simplele!) piersici umplute. Doar vazand fotografiile parca putem simti aroma aceea delicata si puternica in acelasi timp.
De pe blogul lui Eileen ne-au placut briosele cu bacon, care sunt pur si simplu incantatoare! Nu doar ca sunt delicioase sau atat de aspectuoase, dar, la o adica, daca facem prea multe vor fi la fel de bune si a doua zi, la micul dejun. Pentru a le incununa cu succes, noi le-am asorta frumos cu inghetata thailandeza cu litchii si lapte de cocos, a lui CrazyMotherCooker.
Pentru o cina consistenta, ne-a cucerit drobul "impachetat" al Laurei Sava si ne bucuram ca ne-a amintit sa facem o asemenea minunatie si in afara "sezonului" Pascal.
Va lasam alaturi de o reteta pe care nu aveti cum sa nu o iubiti, o reteta din copilaria atat de draga tuturor: Galuste cu prune (sau, cum li se spune in Ardeal, "gomboti"), culeasa de pe blogul lui Bucatar Maniac - ne place foart mult ca ne vinde si-un secret pretios, primit telefonic de la bunica sa cea iscusita!
Weekend frumos va dorim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii