Greseli in alegerea pestelui si fructelor de mare

Pentru a identifica cele mai importante greseli pe care le poti face atunci cand cumperi peste sau fructe de mare, cel mai bine este sa analizam fiecare tip de produs in parte si caracteristicile pe care ar trebui sa le aiba atunci cand le cumperi. Pestele si fructele de mare sunt foarte sanatoase, dar, in acelasi timp, se pot strica foarte usor, asa ca trebuie sa te asiguri ca achizitionezi doar produse de calitate. Iata cum poti face asta.

Greseli in alegerea pestelui si fructelor de mare

Cand cumperi peste proaspat, fii foarte atent la aspectul pestelui: acesta trebuie sa fie stralucitor si solzii trebuie sa fie intregi, nu trebuie sa aiba un miros foarte puternic si ochii nu trebuie sa fie roz, intunecati sau coborati (in afara de pestii cu ochi mici, precum somonul). Ochii trebuie sa fie stralucitori si clari, iar branhiile isi schimba culoarea odata cu trecerea timpului: de la rosu puternic la roz, gri, apoi verde sau maron – asadar, cu cat sunt mai rosii, cu atat pestele este mai proaspat.

Daca alegi sa cumperi fileuri de peste, ai si aici grija la miros – nu trebuie sa fie foarte puternic! De asemenea, daca marginile fileului sunt de culoare maronie sau par uscate, daca ambalajul de plastic nu este etans sau daca este lichid in pachet – nu cumpara fileul. Fileurile proaspete de peste trebuie sa aiba un miros proaspat si discret, iar carnea trebuie sa fie elastica si suculenta.

Cand cumperi fructe de mare inghetate, trebuie sa le alegi doar pe acelea care sunt inghetate solid si nu pe acelea care prezinta discoloratii sau portiuni uscate sau care au un miros ciudat. De asemenea, nu cumpara fructe de mare inghetate care au, in pachet, cristale de gheata. Ambalajul trebuie sa fie umed si etans. De asemenea, cand cumperi fructe de mare, tine minte: cele proaspete sunt de mii de ori mai bune decat cele inghetate.

Voi cum alegeti pestele si fructele de mare?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise