autor:

Fara foto

» » Sosuri

Aioli - sau unt provensal

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
5 catei de usturoi, , 2 galbenusuri, , 300 ml ulei de masline, , 1/2 lingura zeama de lamaie, , 1 cartof fiert in coaja, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin (ca la maioneza), pana ce sosul devine consistent.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aioli - sau unt provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Macaroane cu branza si jambon

Macaroane cu branza si jambon

Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa

18 voturi    13 comentarii
30 min
Sosuri
Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)

Vinagre de Framboesa (Otet aromat cu zmeurã)

Oteturile si uleiurile aromatizate sunt folosite mult in bucãtãria portughezã, este simplu sã

3 voturi    5 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Mancare De Conopida