autor:

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: Cryss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cryss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, -2 oua, -7 linguri de lapte, -7 linguri de ulei, -7 linguri de zahar, -1 plic amoniu pt prajituri, -faina cat cuprinde, , Pentru crema:, -2 oua, -1 pachet margarina "Unirea", -1l lapte, -8 linguri faina, -3 linguri cacao, -1 cana de zahar, -esenta, -zeama de la jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca; dupa care incepem sa punem faina. aluatul trebuie sa nu se mai lipeasca de degete si sa arate ca o bila, dupa care trebuie impartit in 3 bilute mai mici. Se intind foile si se coc pe rand pe fundul tavii tapetata cu faina. Se lasa aproximativ 10min, pana se rumenesc putin pe margine.

Crema: Se pun la foc mic margarina taiata cubulete, zaharul si ouale si se amesteca in continuu. Dupa ce se topesc margarina si zaharul se adauga faina treptat. Dupa ce scapati de cocoloase (daca se formeaza, la mine nu s-au facut pt ca am amestecat fara oprire) se adauga laptele. O sa devina o compozitie foarte fluida (recunosc, eu m-am speriat si am crezut ca nu se mai ingroasa, dar am continuat sa amestec) si usor, usor a inceput sa se ingroase. Dupa ce am rasuflat usurata ca in sfarsit a iesit asa cum imi doream am adaugat si esenta de vanilie.

Dupa ce s-a racit putin, am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si era gata, gata sa nu mai am ce sa mai pun intre foi; iese o crema foarte buna. Am pus stratul de jos crema alba si in urmatorul strat am pus cacao. Dupa aceea am lasat-o la presat peste noapte, iar a doua zi s-a mancat imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura alba ca zapada

Prajitura alba ca zapada

Cantitatea de mai sus este ideala pentru 3 foi coapte pe dosul tavii.Mie mi-a ramas multa crema de

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -2 oua
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar
  • -1 plic amoniu pt prajituri
  • -faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • -2 oua
  • -1 pachet margarina "Unirea"
  • -1l lapte
  • -8 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 cana de zahar
  • -esenta
  • -zeama de la jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cryss
Pandispan pufos

Pandispan pufos

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau

110 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bile de ciocolata