Alivanca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Alivanca

Ingrediente

  • 300 gr branza de vaci
  • 100 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr smantana
  • 60 gr malai
  • 30 gr faina alba
  • 40 gr unt moale + pentru uns vasul
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi.

Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam.

Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Cu ajutorul unei palete, le incorporam usor in compozitia cu branza.

Ungem un vas termorezistent cu unt, dar intr-un strat mai generos (eu am folosit un vas cu diamentrul de 20 cm si inca unul micut, de o singura persoana).

Turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Se lasa in cuptor pana alivanca prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit.

Se serveste calda cu smantana. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor