Alpahores fara faina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Alpahores fara faina

Ingrediente

  • 100 gr de unt
  • 60 gr de zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de koniak
  • 150 gr amidon de porumb - corn flour
  • 1 lingurita de praf de copt
  • putina coaja de lamaie rasa
  • ptr umplut - dulce de leche sau crema de nutella
  • cus cus macinat

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul bine pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusul si restul ingridentelor si se amesteca bine pana se formeaza un aluat.

Pe plansa se taie aluatul in doua si din fiecare parte se intinde o foaie de aluat subtire de 5mm se scot cu o forma rotunduri care se pun pe o tava tapetata cu pergament. Se coc in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade 10-15 minute sau pana incep putin sa se rumeneasca aurii. Se scot si se lasa in tava sa se raceasca dupa care se transfera pe un platou. Este bine sa se transfere cand sunt reci ca sa nu se sfarame. Se iau doua rotunduri coapte, se pune un strat bun de crema si se tavalesc prin cus cus. Se pot pastra cateva zile la rece. Sunt delicioase si se termina repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise