autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

aluat ecler

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
125 g faina, 100 g unt sau untdelemn (sau margarina), 1/4 l apa, 3 oua mari, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea. Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc; se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de fundul vasului. Se lasa apoi sa se raceasca. Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind pina cind se incorporeaza. Aluatul trebuie a fie destul de moale, fara sa curga, sa-si mentina forma, dupa ce se pune in tava. Aceste preparate se pun in tava neunsa si se coc in cuptorul dinainte incins la maximum. Dupa 10 minute, de cind s-au introdus in cuptor, focul se reduce la mijlociu. Cuptorul nu se deschide 20 minute, pina cind aluatul se ridica si prinde forma, altfel se va lasa, raminind cleios. Aceste preparate trebuie sa creasca de doua ori pe cit au fost si sa ramina goale la mijloc. Se coc circa 30 minute, ca sa fie putin rumenite; daca se tin mai putin la cuptor, ramin cleioase la mijloc.
Daca ti-a placut reteta noastra "aluat ecler" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rapid

Aperitiv rapid

Pe foaia de placinta unsa cu ou batut,pun 1lingurita de mustar boabe si le intind cat se poate pe

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara drojdie

Lipii fara drojdie

  Dragii mei , atunci cind vrei ceva rapid, aceste lipii sunt numai bune. Se pot umple cu

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alessandra M. Torok , 26 noiembrie 2013

    cate eclere ies ?

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Se poate umple cu crema de vanilie si frisca deasupra ei, iar pe capac se pune glazura.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 100 g unt sau untdelemn (sau margarina)
  • 1/4 l apa
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Se poate umple cu crema de vanilie si frisca deasupra ei, iar pe capac se pune glazura.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu urda si marar