autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat frantuzesc

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie, 125 g unt (moale), 15 g sare, 550 ml apa racita, grasime pt. impachetat (unt sau margarina), 125 g faina pt impachetat, Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie, 100 g margarina, 20 g sare, 480 ml apa, 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

59 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme(moale). Se amesteca pentru a se omogeniza. Se dizolva sarea in apa rece si se adauga peste mixtura de faina si unt. Se amesteca pina se formeaza un aluat de consistenta medie. Nu se supramixeaza!
Acest aluat se foloseste pentru a obtine o serie de produse, cum ar fi: tarte cu fructe, napoleon, scoici, rulouri, palmieri, placinte etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Taitei de casa

Taitei de casa

Se amesteca faina, oul si apa [cat cuprinde]. Se framanta bine pana se formeaza o coca potrivit

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anyyy (Bucatar sef) , 24 iunie 2011

    ...da, ar putea sa ia 3 ore toata tarasenia, reteta nu e completa. Din cate stiu eu, la varianta a 2-a se imparte margarina in 4, se intinde foaie, se unge cu margarina, se impacheteaza si se da la frigider cam 30-40 min, dupa care se scoate si se repeta operatiunea de inca 3 ori... Asta a fost varianta pe scurt :D

  • Fara foto

    ovidiu , 13 noiembrie 2009

    si toata tarasenia asta in 3 ore. ouau!

  • Fara foto

    ovidiu , 13 noiembrie 2009

    si toata tarasenia asta in 3 ore. ouau!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Multumesc pentru aceasta retata foarte folositoare pe care o caut de ceva timp; nu stiu cum de am dat de ea. Felicitari si multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

59 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie
  • 125 g unt (moale)
  • 15 g sare
  • 550 ml apa racita
  • grasime pt. impachetat (unt sau margarina)
  • 125 g faina pt impachetat
  • Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie
  • 100 g margarina
  • 20 g sare
  • 480 ml apa
  • 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Anyyy (Bucatar sef)

...da, ar putea sa ia 3 ore toata tarasenia, reteta nu e completa. Din cate stiu eu, la varianta a 2-a se imparte margarina in 4, se intinde foaie, se unge cu margarina, se impacheteaza si se da la frigider cam 30-40 min, dupa care se scoate si se repeta operatiunea de inca 3 ori... Asta a fost varianta pe scurt :D

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru