autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat frantuzesc

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie, 125 g unt (moale), 15 g sare, 550 ml apa racita, grasime pt. impachetat (unt sau margarina), 125 g faina pt impachetat, Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie, 100 g margarina, 20 g sare, 480 ml apa, 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

59 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme(moale). Se amesteca pentru a se omogeniza. Se dizolva sarea in apa rece si se adauga peste mixtura de faina si unt. Se amesteca pina se formeaza un aluat de consistenta medie. Nu se supramixeaza!
Acest aluat se foloseste pentru a obtine o serie de produse, cum ar fi: tarte cu fructe, napoleon, scoici, rulouri, palmieri, placinte etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Anyyy (Bucatar sef) , 24 iunie 2011

    ...da, ar putea sa ia 3 ore toata tarasenia, reteta nu e completa. Din cate stiu eu, la varianta a 2-a se imparte margarina in 4, se intinde foaie, se unge cu margarina, se impacheteaza si se da la frigider cam 30-40 min, dupa care se scoate si se repeta operatiunea de inca 3 ori... Asta a fost varianta pe scurt :D

  • ovidiu , 13 noiembrie 2009

    si toata tarasenia asta in 3 ore. ouau!

  • ovidiu , 13 noiembrie 2009

    si toata tarasenia asta in 3 ore. ouau!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Multumesc pentru aceasta retata foarte folositoare pe care o caut de ceva timp; nu stiu cum de am dat de ea. Felicitari si multumesc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

59 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie
  • 125 g unt (moale)
  • 15 g sare
  • 550 ml apa racita
  • grasime pt. impachetat (unt sau margarina)
  • 125 g faina pt impachetat
  • Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie
  • 100 g margarina
  • 20 g sare
  • 480 ml apa
  • 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Anyyy (Bucatar sef)

...da, ar putea sa ia 3 ore toata tarasenia, reteta nu e completa. Din cate stiu eu, la varianta a 2-a se imparte margarina in 4, se intinde foaie, se unge cu margarina, se impacheteaza si se da la frigider cam 30-40 min, dupa care se scoate si se repeta operatiunea de inca 3 ori... Asta a fost varianta pe scurt :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche cu mazare, rucola si Brie