Aluat frantuzesc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente (1): 1000 g faina de patiserie, 125 g unt (moale), 15 g sare, 550 ml apa racita, grasime pt. impachetat (unt sau margarina), 125 g faina pt impachetat
  • Ingrediente(2): 700 g faina de patiserie, 100 g margarina, 20 g sare, 480 ml apa, 1000 g margarina(unt) pt. impachetare

Mod de preparare

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme(moale). Se amesteca pentru a se omogeniza. Se dizolva sarea in apa rece si se adauga peste mixtura de faina si unt. Se amesteca pina se formeaza un aluat de consistenta medie. Nu se supramixeaza!

Acest aluat se foloseste pentru a obtine o serie de produse, cum ar fi: tarte cu fructe, napoleon, scoici, rulouri, palmieri, placinte etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor