autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pt placinta

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2013

Ingrediente
3 galbenusuri, 400 ml apa calduta, 3 linguri ulei, 2 linguri otet, sare, faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare, in plus : 200 ml ulei, 100 g faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din galbenusuri, apa, ulei, otet, sare si faina.Se framanta bine.Separat se amesteca cele 200 ml ulei cu 100 g faina, ca o ciulama.Aluatul il impartim in 2 si-l intindem foaie cat putem de subtire,Ungem foaia cu ciulamaua obtinuta, apoi impaturim aluatul uns ca o rulada f strans.Obtinem un sul pe care il impaturim in 3 si-l aplatizam .Bagam la frigider cam 1 ora .Apoi intindem foaia de marimea tavii si apoi o punem in tava.Foaia de deasupra se unge cu galbenus pt culoare si aspect.Placinta cu acest foietaj poate fi umpluta cu branza(dulce sau sarata), mere, carne, ciuperci.
Se coace la foc potrivit cam 25 min, in functie de cuptor( acesta fiind preincalzit).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pt placinta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi fara aluat

Placinta de cartofi fara aluat

-am spalat si curatat legumele, -am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul

4 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 400 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • sare
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • in plus : 200 ml ulei
  • 100 g faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Quiche Lorraine