autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pt placinta

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2013

Ingrediente
3 galbenusuri, 400 ml apa calduta, 3 linguri ulei, 2 linguri otet, sare, faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare, in plus : 200 ml ulei, 100 g faina

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din galbenusuri, apa, ulei, otet, sare si faina.Se framanta bine.Separat se amesteca cele 200 ml ulei cu 100 g faina, ca o ciulama.Aluatul il impartim in 2 si-l intindem foaie cat putem de subtire,Ungem foaia cu ciulamaua obtinuta, apoi impaturim aluatul uns ca o rulada f strans.Obtinem un sul pe care il impaturim in 3 si-l aplatizam .Bagam la frigider cam 1 ora .Apoi intindem foaia de marimea tavii si apoi o punem in tava.Foaia de deasupra se unge cu galbenus pt culoare si aspect.Placinta cu acest foietaj poate fi umpluta cu branza(dulce sau sarata), mere, carne, ciuperci.
Se coace la foc potrivit cam 25 min, in functie de cuptor( acesta fiind preincalzit).
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pt placinta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi fara aluat

Placinta de cartofi fara aluat

-am spalat si curatat legumele, -am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul

4 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Placinta cu visine si aluat din comert

Placinta cu visine si aluat din comert

Decongelam aluatul cumparat din comert si separat,amestecam 500 gr branza de vaci proaspata cu 6

16 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 400 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • sare
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit de tare
  • in plus : 200 ml ulei
  • 100 g faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu pui, ciuperci si branza