1. Se pun toate alunele intr-o tava de copt si se dau la cuptorul incins la 200ᵒC pentru 8-12 minute, pana se prajesc usor.
2. Se lasa alunele sa se raceasca, apoi se pun pe un prosop de bucatarie si se freaca, pentru a indeparta orice coaja desprinsa.
3. Intr-o cratita mica, se pune miere cu romul pe foc potrivit 3 minute.Se adauga alunele si stafidele, se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune amestecul in borcan, se inchide borcanul cu capac si se lasa sa se raceasca.Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.
4. Se pot servi alaturi de inghetata, deserturi cu ciocolata sau se pot folosi ca ornament la diferite preparate.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii